Katar Ekvador uživo prijenos gledati Svjetsko prvenstvo 2022 20 studenog 2022
Ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru: Kad, gdje, tko će nastupati i gdje gledati?
Zbog tradicije prema kojoj domaćin otvara natjecanje, početak je pomaknut na dan ranije. A budući da se u organizaciju utuklo više od 200 milijardi dolara, očekuje se i spektakularna ceremonija otvaranja
🔴✅LIVE📱💻► Katar Ekvador uživo prijenos
🔴✅LIVE📱💻► Svjetsko prvenstvo 2022 uživo
Domaćin Katar i Ekvador u nedjelju od 17 sati po hrvatskom vremenu službeno će otvoriti 22. po redu Svjetsko nogometno prvenstvo, prvo u povijesti koje se neće igrati tijekom ljetnih mjeseci.
Početak je predviđen u 15 sati, odnosno dva sata prije prve utakmice, a sve će se odigrati na stadionu Al Bayt u gradu Al Khoru, koji je udaljen 50-ak kilometara od glavnog grada, Dohe. Al Bayt može primiti 60.000 navijača, a hoće li on biti pun ili prazan i koji će ga navijači napuniti tek ćemo vidjeti. Ugostit će šest utakmica grupne faze, uključujući i prvu utakmicu 'vatrenih'(s Marokom), te po jednu utakmicu osmine finala, četvrtfinala i polufinala.
UTAKMICOM Katara i Ekvadora danas u 17 sati po hrvatskom vremenu počinje ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo koje traje do 18. prosinca. Svakog dana grupne faze, osim prva dva, igrat će se po četiri utakmice u terminima od 11 do 20 sati po hrvatskom vremenu.
Danas se samo spomenuta jedna utakmica, u ponedjeljak tri i onda ulazimo u spomenuti ritam od po četiri utakmice svakog dana. Sve susrete na teritoriju Hrvatske prenosi HRT koji će svakog dana imati cjelodnevni program iz Katara, a sve vijesti sa Svjetskog prvenstva možete pratiti na Indexovoj temi.
U NEDJELJU od 17 sati utakmicom između domaćina Katara i Ekvadora počet će 22. Svjetsko nogometno prvenstvo. Svečana ceremonija otvaranja predviđena je oko 15:30 po srednjoeuropskom vremenu, a čitav događaj će se odvijati na stadionu Al Bayt u gradu Al Khoru, koji je udaljen 50-ak kilometara od glavnog grada Dohe.
Al Bayt može primiti 60 tisuća navijača, a ugostit će šest utakmica grupne faze, uključujući i susret između Hrvatske i Maroka, te po jednu utakmicu osmine finala, četvrtfinala i polufinala. Domaćini su najavili niz iznenađenja tijekom svečane ceremonije, a južnokorejska pop zvijezda Jung Kook iz boy banda BTS će s katarskim pjevačem Fahadom al-Kubaisijem izvesti skladbu Dreamers, službenu himnu ovog Mundijala.
Svjetsko prvenstvo u nogometu počinje u nedjelju, 20. novembra, a gledatelji širom Bosne i Hercegovine i regiona se već uveliko spremaju da veliki sportski spektakl u Kataru gledaju putem TV ekrana.
Hrvatska i Srbija jedine će sa Balkana imati svoje ekipe u Kataru, a na Mundijalu će igrati četiri igrača rođena u BiH.
To su Dejan Lovren (Zenica), Josip Šutalo (Čapljina) i Ante Budimir (Zenica), koji će igrati za Hrvatsku, a četvrti igrač na SP koji je rođen u BiH je Srđan Babić, Banjalučanin koji će nositi dres Srbije.
Od 64 utakmice na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru naša državnoj televiziji - BHRT, prenosit će njih 46. Preostalih 18 mečeva će biti direktno emitovano na Mojoj TV, koja je platforma BHTelecoma.
Na Mojoj TV prenosit će se 12 utakmica grupne faze Mundijala 2022.
Građani BiH koji nemaju Moju TV neće moći gledati uživo sljedeće utakmice: Engleska – Iran (21. novembar - 14 sati), Španija – Kostarika (23. novembar - 17), Tunis – Australija (26. novembar - 11), Brazil – Švicarska (28. novembar - 17), Nizozemska – Katar (29. novembar - 16), Iran – SAD (29. novembar - 20), Tunis – Francuska (30. novembar - 16), Saudijska Arabija – Meksiko (30. novembar - 20), Kanada – Maroko (1. decembar - 16),
Japan – Španija (1. decembar - 20), Južna Koreja – Portugal (2. decembar - 16), Kamerun – Brazil (2. decembar - 20), osmina finala 1A – 2B (3. decembar - 16), osmina finala 1 B – 2A (4. decembar - 20), osmina finala 1G – 2H (5. decembar - 20), osmina finala 1F – 2E (6. decembar - 16), četvrtfinale 1A/2B – 1C/2D (9. decembar - 20) i četvrtfinale 1F/2E – 1H/2G (10. decembar - 16).
HRVATSKA reprezentacija doputovala je u Katar gdje će prekosutra započeti Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je smještena u skupinu F u kojoj su Maroko, Kanada i Belgija, a prvu utakmicu igrat će sljedeće srijede protiv afričkog predstavnika. O tome, pripremama, atmosferi u momčadi i očekivanjima na konferenciji za medije govore Dominik Livaković i Domagoj Vida.
Koji su osnovni ciljevi reprezentacije već je ranije u razgovoru za HRT rekao izbornik Zlatko Dalić: "Stigli smo u Katar, s današnjim danom za nas počinje Svjetsko prvenstvo. Spremni smo, znamo što nas očekuje, želimo dobar rezultat, želimo pokazati Hrvatsku u najboljem svjetlu. Dolazimo na Svjetsko prvenstvo kao aktualni doprvaci i očekivanja su velika, ali trebamo biti realni i objektivni."
"Ima još desetak reprezentacija koje imaju jako veliku kvalitetu i realne šanse za najviši plasman. Mi ćemo pokušati napraviti najbolje, osnovni cilj je dati maksimum i pokušati proći grupu", dodao je izbornik.
"Ljubav prema reprezentaciji i domovini ne može proći. Neki dan sam imao stotu utakmicu za reprezentaciju, a svaka mi je poput prve", rekao je Vida koji je protiv Saudijske Arabije odigrao jubilarnu utakmicu za Hrvatsku.
"Imamo kvalitetne igrače. Svi znamo kako su Josip Šutalo i Joško Gvardiol talentirani. Ne gledam sebe, bitan je rezultat, da Hrvatska pobjeđuje i da naši ljudi budu sretni i zadovoljni. Spreman sam, ali izbornik neće pogriješiti koga god da stavi", odgovorio je na pitanje o svojoj ulozi u reprezentaciji.