+LIVESTREAM** מונדיאל פיפ"א קטאר 2022 טקס הפתיחה בשידור חי חינם מקוון 20 בנובמבר 2022
טקס פתיחת מונדיאל קטאר: צפו, סטרימינג בשידור חי כוכב הפופ הקוריאני יונג קוק מ-BTS הופעה, שעת התחלה
טקס הפתיחה של מונדיאל קטאר 2022: באיזו שעה הוא מתחיל, מי מופיע?
סוף סוף הגיע מונדיאל. הטורניר הגדול ביותר בכדורגל אמור לצאת לדרך כאשר קטאר תארח את גביע העולם ביום ראשון, 20 בנובמבר. אבל לפני שקטאר ואקוודור יעלו על המגרש, טקסי הפתיחה צריכים להתחיל. לא רק שהם יציגו את המיטב מבין 32 המדינות שלוקחות חלק בטורניר, אלא שבטקס הפתיחה יהיו גם הופעות מוזיקליות כולל הופעה של חבר BTS Jungkook. להקת הבנים הפופולרית אישרה כי חברם יהיה בין המבצעים בטקס הפתיחה ויופיע גם בפסקול.
טקס הפתיחה תוכנן במקור להיפתח ב-21 בנובמבר, הוזז יום קודם לכן כדי שהמארחת קטאר תוכל להתחיל את הטורניר כמקובל במדינת הבית, אך הטקס היה צריך להיות בלילה לצורך מופע זיקוקים מתוכנן. תיעשה היסטוריה מכיוון שלא רק שזהו מונדיאל החורף הראשון אלא שג'ונגקוק גם יהפוך לקוריאני הראשון שיופיע בטקס פתיחת המונדיאל.
יחד עם הזמר הקטארי פהאד אל-קובאיסי, יבצע ג'ונגקוק את המנון המונדיאל "החולמים".
מונדיאל 2022 כמעט בפתח אבל לפני שהפעולה על המגרש תתחיל, יש להשלים טקס פתיחה.
הטקס תמיד מסמל שמופע הראווה העולמי של הכדורגל מוכן לצאת לדרך עם מספר רגעים בלתי נשכחים לאורך השנים, לא פחות מהחמצת הפנדל של דיאנה רוס והשער שקורס בכל מקרה ב-USA 94.
לפני ארבע שנים ברוסיה, רובי וויליאמס היה בין המבצעים בקונצרט והוא עורר מחלוקת כשנתן את האצבע האמצעית במהלך ההדרן שלו, ביצוע של רוק DJ. למרות זאת, הוא אחד המבצעים השמועות של הרמת הווילונות של קטאר.
במונדיאל זה, טקס הפתיחה יתקיים לקראת המשחק הראשון בין המארחת קטאר לאקוודור ביום ראשון ה-20 בנובמבר, כאשר הנצנצים והזוהר הרגילים צפויים להופיע.
טורניר הכדורגל הגדול ביותר על פני כדור הארץ חוזר ביום ראשון עם פתיחת מונדיאל 2022 בקטאר. 32 קבוצות ייאבקו כדי להפוך לאלופות העולם בטורניר של חודש.
נקודת הפתיחה של הטורניר היא באופן מסורתי טקס הפתיחה, שיתקיים השנה זמן קצר לפני הפתיחה במשחק הפתיחה של הטורניר. במשחק הזה תתמודד המארחת קטאר מול אקוודור מדרום אמריקה.
טקס הפתיחה אמור להתחיל בשעה 15:00 שעון בריטניה. משחק הפתיחה ייצא לדרך בשעה 16:00.
המסך סוף סוף עולה על גביע העולם בקטאר 2022 עם טקס הפתיחה שלפני משחק הפתיחה כמדינה המארחת קטאר מול לה טרי מאקוודור.
האירוע היה אמור לצאת לדרך בהתחלה מחר (שני) אבל כבר באוגוסט, הגוף המארגן החליט לשנות את משחק הפתיחה (בהתחלה לוח הזמנים יהיה הולנד-סנגל) כך שהמדינה המארחת תוכל להבטיח את מקומה באור הזרקורים אז עכשיו אל אנאבי כפי שידוע הצד הקטארי יתמודד מול הדרום אמריקאים באצטדיון אל בייט המרהיב שנמצא ממש מחוץ לאל חור בצפון חצי האי.
המופע בן 30 הדקות יוצא לדרך בשעה 19:00 (שעון מקומי/ 11:00 בבוקר ET) ויכלול הוקרה ל-32 הקבוצות המתחרות. מקום החיוב העליון מגיע ל-Jung Kook מסנסציית הפופ של דרום קוריאה BTS עם השיר הרשמי של המונדיאל 'Dreamers' עם הזמר הקטארי המקומי פאהאד אל-קובאיסי שצפוי להוות חלק מרכזי באירוע.
יחד עם מאות שחקנים, שגריר גביע העולם של פיפ"א ג'נים אל מופתח והזמרת הקטארית דנה יעודדו דיאלוג על הכלה וגיוון.
"הפתעות" מוזיקליות נוספות מתוכננות עם שמועות שמציעות לראפר האמריקני ליל בייבי ולבלאק אייד פיז מיועדים לעשות קמעות מוזיקליות באצטדיון אל בייט.
מופע של מכובדים גבוהים כמו יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן יהיה בין המנהיגים הפוליטיים שיגיעו לדוחא לקראת טקס הפתיחה. מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש ונשיא אלג'יריה יהיו בין נכבדי החוץ.
גם הזמר הקטארי פהאד אלקובאיסי יופיע בטקס הפתיחה. הוא גם מפיק, דוגמן ופעיל זכויות אדם כאשר מארגני הטקס מציגים מסר של עידוד דיאלוג על הכלה וגיוון. עם זאת, לאחר נאומו של נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו בשבת, זה עשוי להיות קל יותר לומר מאשר לעשות.
"היום אני מרגיש קטארי, אני מרגיש ערבי, אני מרגיש אפריקאי, אני מרגיש הומו, אני מרגיש מוגבל, אני מרגיש מהגר עבודה. לימדו אותנו הרבה שיעורים מאירופים ומהעולם המערבי. אני אירופאי. על מה שהיינו עושים במשך 3,000 שנים ברחבי העולם, עלינו להתנצל על 3,000 השנים הבאות לפני שנתנו שיעורים מוסריים", אמר אינפנטינו. "אם לאירופה באמת אכפת מהגורל של האנשים האלה, הם יכולים ליצור ערוצים משפטיים כמו ש